duminică, 24 mai 2009

24 mai

    Răstignitul fu coborât cu scripeţi şi frânghii lungi prin gaura din mijlocul taavanului. Deasupra, astrul palid, rece. Cineva se repezi să scoată cuiele din lemn. Cedau greu şi omul fu smuls de pe cruce. După ce fu coborât încet, trupul poposi direct într-o baie cu nitraţi de argint. Zvâcni puternic un braţ. Pe frunte apăru un tatuaj roşu, complet neînţeles : LA BAAAD. O smucitură şi toată pielea îi fu jupuită. Pe braţul drept era o intarsie : Dacă-ţi intră o aşchie în deget, bucură-te că nu-i în ochi ! Ca pergamentul era pielea de pe spate. Avea un text imprimat de-a latul.

    Scriitorul este o fiinţă de sex opus. Trăieşte atârnat în pod. Caută apă în ocean. Are talangă şi dihanie. Nicolae culege organe de partid şi de stat. Tehnologia avansată îi permite miercurea merge la piaţă. Este în pas cu moda. Trap-trap ! Face ţuică de prune brumărie. Nu se ştie de ce. Structura sa fuge scaune de masaj. Unu la sută inspiraţie munceşte la fel. Într-o zi trecea Scaraoţchi ţesală iapa. Când nu, când da ! E bine venit la liturghie. Sergiu trăieşte bine. În general, e cu umeraşe. La cazino preţurile sunt mici. Scrie dar tu taci, taci, taci, şi cu mă-ta nu mă-mpaci ! E cu parchet, ă-hăăăă ! şi finisaje de lux. Sobru şi brusc personajele dispare. În fine, ce să mai. Avansează mereu. Într-o zi s-a însurat. O-hoooo ! S-a dat la radio şi în plic ! O-ho-hooooo !

    Curând, în vălătucii nitraţilor se mai perpelea o singură propoziţie : Moldavie...tout sait que j'aime ! Dispăru într-o clipită prin gaura din tavan. 

2 comentarii:

  1. Hilimoane, e interesant ce faci tu aici, vezi cum rezolvi cu dozajul, la proza absurda, dozajul e vital

    RăspundețiȘtergere
  2. Ceva, cineva, merge în urma personajelor şi harşti ! harşti ! le taie pantalonii cu foarfecul. De n-ar fi reală - asta făceau altădată miliţienii cu evazaţii tinerilor - ,imaginea ar fi perfect absurdă...

    RăspundețiȘtergere