sâmbătă, 23 octombrie 2010

     23 octombrie
    Cer jos, înnorat. Stăpânu Hilimon şade pe un fotoliu şi mă trage de coadă. Întoarce Moftul Român pe-o parte şi pe ailaltă. A reapărut cu texte şi reclame din cel vechiu, al lui Caragiale Luca Ion de la 1893, ianuarie. Se uită stăpânu în foaie, mă uit şi eu. Poftim. 

   Heidsieck&C din Reims, vând Monopole şi Monopole sec, grands vins de champagne. Pe Strada Academiei, 1 - Bucureşti. Furnisori de la 1818 ai M.S. Împăratului Germaniei. 

     Hm ! Bea ăsta de la 1818 la 1893. Ai de capu nevestei ! 

     Dr. Thor - No. 1, Strada Emigratu, No.1, intrarea numai prin Strada Sfinţii Voievozi, specialist în boalele secrete, vindecă neputinţa bărbătească. Loc separat de aşteptare pentru fie - care. Consultaţii de la 8 dim. până la 8 seara. 

    He, he ! Fericită nevastă are Dr. Thor. Singurică de dimineaţa până seara cu doi-trei vindecaţi de neputinţă chiar de soţ. Evident, se completează cu o doagă de Monopole sec. Iaca altă minune. 

  Salvadentul pielei. Remediu sigur contra soacrelor, reumatizmelor şi boalelor de inimă. Neîntrecut pentru a face cizmele impermeabile.

     - Uau ! se auzi Hamad din cireş.
     - Uau - uau - uau ! confirmă Andreluşa, prompt.
    Ce-o fi ? mâ-ntreb, privind pe geam. Şi o văd pe Maruşca dincolo de gard. Suie dâmbul încet, alene.  În înalturi e un covor de ciori. Pictează răsăritul ca nişte puncte de păcură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu