duminică, 16 mai 2010

     Agerpres Alerte III - 14 mai 2010
     COMUNICAT
   Reprezentanţi ai Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti au efectuat, joi, o vizită la sediul Asociaţiei 21 Decembrie 1989, tema discuţiilor referindu-se la dosarele Revoluţiei din 1989 şi Mineriadei din 13-15 iunie 1990. Din delegaţie au făcut parte domnul Stephen Ruken, political officer şi domnul Laurenţiu Ştefan, political specialist, care au fost primiţi de preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş, şi avocatul Ionuţ Matei. (...) În timpul întrevederii, preşedintele Teodor Mărieş a propus un parteneriat în vederea publicării integrale a documentelor pe care le deţine Asociaţia, privind evenimentele din timpul Revoluţiei şi mineriadelor. Stephen Ruken a promis că va analiza şi transmite informaţia. Ambele părţi au fost de acord că publicarea acestora este benefică şi necesară în cel mai scurt timp.

     O zi mai devreme.
  Păsăroiul Luca din Efes planează lin peste Ambasada Americană. Are la gât un pahar pentru vin de masă, legat cu o sforicică. Făl-fâl ! cât pe ce să-l spargă de hotelul Intercontinental, cu zid impregnat de vuiet, vaer, împuşcături. De : revoluţie, război civil. Taman lângă clădirea ambasadei. Făăăăl-fâl ! şi păsăroiul ateriză chiar în dreptul biroului oval, elegant, în care discută un political officer şi altul specialist. Clonc ! şi gata. Luca din Efes a şi lipit paharul de zid şi urechea de pahar. Ascultă cât ascultă ca-n o mie şi una de nopţi. Şi, ce mai tura vura, se declară mulţumit. Primul se auzi mister political officer :
     - Mă ! Tu ce crezi ? Se-aude ceva prin zidul ăsta ?
   - Nee ! Poate vreo pasăre ! se amuză mister political specialist.
     - Bun. Mergem mâine ! decise officerul, sorbind din cahvea.
     - Unde ?
     - La Asociaţia 21 Decembrie. Vedem cum, ce acte au...
     - Alea cu revoluţia ?
     - Da. Că au ceva acte. Ştii şi tu. Americani, sovietici, unguri...
     - Aha-ha-ha !
    - Bush, Gorbaciov, înţelegerea de la Malta,  ! Furtună pe mare, vapor...
     - Şi ce facem ?
    - Mergem, discutăm. Întrevedere oficială ! Şi luăm ce-i de luat...
     - Da or să vrea ?
     - E, cum nu ? Chiar preşedintele ne propune parteneriatul...
      - Şi care-i finalul ?
     - Ambele părţi vor fi de acord că-i benefic şi necesar !
     - Eşti sigur ?
     - Nu ! Dar încercăm...
    Luca din Efes împinse urechea mai mult în pahar. Avea şi de ce. Din radioul dat lângă fereastră se auzea imnul naţional. Plus ceva misterios care zbura ca năluca prin văzduh de Bucuresci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu